Hétvégi lazítások

2013.08.27. 17:03

A hétvégéinket családtestületileg A Városban töltjük. Ilyenkor elfelejtjük minden bajunkat, nyűgünket, örülünk, hogy együtt vagyunk. Az úticél mindig egy új park, ami egyben játszótér is, "olyanba menjünk, ahol még sohase voltunk", zengik a srácok, és mi vigyorogva bólogatunk, hogy persze, persze. Aztán suttyomban, elvegyülve a sima turisták közt lopva megnézzük az utunkba eső nevezetességeket.

Így eljutottunk a Város jelenlegi pénzügyi központjába, a futurisztikus Canary Wharfba:

IMG 0216

Monumentális!

IMG 0213

De közben lenyűgöző is!

IMG 0232

Néhol tisztára egy futurisztikus Velence.

Aztán elámultam a 17. század óta (!) üzleti központként funkcionáló City építészetén is:

IMG 0258

Átlagos városkép a Cityben.

IMG 0263

Egy patináns vásárcsarnok - hétvégén zárva, úgy látszik, a helyi irodisták is el tudják tartani.

IMG 0273

futurisztikus Uborka (21.sz.), gótikus templom (16.sz.)

A mostani hétvégén viszont az év legnépszerűbb utcafesztiválja,  a Notting Hill Karnevál uralta a belvárost. A forgatókönyv elég egyszerű volt: végy pár doboz sört, cövekelj le egy forgalmas utcasarkon a haverjaiddal, dumáljatok, viccelődjetek és fogyasszatok. Mi, kivándorolt családemberekként, haverok híján a gyerekeinkkel kellett, hogy beérjük, utcasarok helyett pedig a kényelmesebb Hyde-parkot választottuk. A hatás azonban így sem maradt el: pár doboz után hamisítatlan karneváli hangulatba kerültünk.

IMG 0604[1]

A bejegyzés trackback címe:

https://el-lehet-innen-menni.blog.hu/api/trackback/id/tr15480605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása