Kalandra fel!

2013.06.29. 11:42

Az első bejegyzést az élnivágyásnak, az életörömnek, a zsibongásnak dedikálom. A kiköltözésünk a célegyenesbe fordult - bár még nincs bérelt lakásunk odakint, de az itthonira talán már van bérlő, az autó eladása jó kezekben van, és ezután a poszt utan próbacsomagolásba kezdek.

Legnagyobb meglepetésemre - pedig ez valószínűleg törvényszerű - most kezdenek halál izgalmas dolgok történni velem. Vagy megfordítva, így jobban szeretem: halál izgalmas dolgokba kezdtem bele. Most, hogy külföldre költözöm örökre. Jó az időzítés, mondhatnátok cinikusan. Pedig tényleg  jó: talán ez az elbúcsúzós élethelyzet hozta ki belőlem azt, hogy nem akarok, mert nem kell mindentől elbúcsúznom,  az életem nem ér itt véget, pontosabban itt az alkalom egy egészen új életet kezdeni, esetleg egy olyat, amit én formálok. Réges régi barátokkal ültem és ülök le beszélgetni, kivel mi történt az elmúlt években, miben pörög most, hogyan változott a gondolkodása, mit gondol most a világról, az életről -  tíz évvel ezelőtt csendben elhamvadt barátságok élednek fel és robbannak be az életembe. Mindblowing. Ez még csak a halálizgalmak lelki része, bár önmagában már ez is elég jó. De hogy egy barátnővel két hónapja összedobott pályázat olyan hólavinát indít be, amiben egy azóta összeállt kis csapattal világmegváltunk, ötletelünk, kipróbáljuk a (szakmai) körmünket, munkaterveket szövögetünk a következő 1-2 évre(!); kezet a szívre, mikor csináltatok ilyet utoljára? Félreértés ne essék: nem lila álmokat szövögetünk, hanem nagyon is gyakorlatias hozzáállással tervezzük a munkánkat. Ja, hogy én elköltözöm az országból? Na és? Távmunka, e-mailpingpong, megbeszélések skype-on... Az első sikerünk megünneplésére pedig majd hazaugrom :)

Szóval ez a kiköltözés egy újfajta életbe költözést is ígér. Vibráló, pezsgő életet érzek, lendületet, mozgást, történéseket. És életünk új helyszínét még nem is láttam, nem is tudom, az milyen kihívásokat és izgalmakat tartogat. Kalandra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://el-lehet-innen-menni.blog.hu/api/trackback/id/tr625383182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása